Sabah otelde alıcağımız kahvaltımızın ardından tek HES yapılmayan Fırtına Deresinde bulunan tesisimize gidiyoruz. Karadeniz’in yükselen trendi Zipline, Fırtına Deresi üzerinde yaklaşık 10 metre yükseklikte 350 metre uzunluğunda bağlanan çelik halatlar ile ip aktivitesi yapılabiliyor Fırtına Deresinde Rafting Yaklaşık 1,5 saat süren Türkiye Federasyonu tarafından Uzman Eğitmenlerin vermiş olduğu bilgiler ışığında hafif bir parkurda Rafting (Ekstra) ve dev salıncak eğlencesi sonrasında Çat Vadisi, Çinçiva Köprüsü, Şenyuva Köyü, ve Pokut Yaylası ve Sal Yaylasını görme imkanı bulacağımız gezimizi düzenliyoruz (Ekstra) katılmak istemeyen misafirlerimiz Çamlıhemşin'de serbest olarak vakit geçirebilirler. Karadenizin en meşhur yaylasına gitmek için yola çıkıyoruz.1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yayla'sında bulunan Gelintülü Şelalesi, Horon Düzlüğü gezilerimizi tamamlayıp, yaylada serbest zaman veriyoruz, molamızın ardından dileyen misafirlerimiz ile bulutları ayaklarınızın altında hissedeceğiniz Huser Yaylası programımızı gerçekleştireceğiz, Karadeniz’in En Yüksek Yaylası Huser Yaylası Turu gezimiz yörenin minibüsleri ile yapılacaktır (Ekstra). Bu yaylada mecazi anlamda değil gerçek anlamda bulutların üzerine çıkacaksınız, 2400 rakımı ile en yüksek Karadeniz yaylalarından bir tanesi olan Huser Yaylasın gezimizde ayaklarınızın altında Palakçur, Avusor, Çeymakçur ve Kavrun Vadileri, arkanızda Karadeniz sahil şeridi, karşınızda Hazindak ve Pokut Sal sırtları, yani 0 m den 4000m ye kadar her yeri görebiliyor olacaksınız. Ayder 'de serbest olarak vakit geçirebilir belirlenen saatte bölgeden ayrılarak Batum’a doğru harekete geçiyoruz.
Hopa' dan geçerek ülkemizi Gürcistan'a bağlayan Sarp Sınır Kapısına Çoruh Nehri'nin Karadeniz'e dökülen yerine konumlandırılmış Batum'a giriş yapıyoruz sınırdan geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Batum’da bizi bekleyen aracımıza (Ekstra) binerek ilk olarak küçük bir sahil kasabasında olan Gonio Kalesi'ni panoramik olarak görüyoruz. Burada Ahalsopeli ve Adlia’yı birbirine bağlayan taş köprüyü Gonio Köprüsü’nün altından Çoruh Nehri’ni seyredip, dillere destan olan Ters Ev için küçük bir fotoğraf molası veriyoruz. Molamızın ardından Avrupa Meydanında göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli’nin hikâyesini dinleyip, sonrasında Piazza Meydanı’na geçiyoruz. Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda bilgiler aldıktan sonra Ortodoks mezhebine ait Saint Nicholas Kilisesi'ni geziyoruz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşaa edilmiş kilise aktif olarak kullanılmaktadır, Tiyatro Meydanında, altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz, Tiyatro Binası'nı, Meryem Ana Katedrali’ni ziyaret ediyoruz, Dünyadaki 14 yazı sisteminden biri olan Gürcü Alfabesi'ni görebileceğimiz Alfabe Kulesi ve aşkları filmlere ve kitaplara konu olan Ali ve Nino Heykeli’ni görüp alışveriş ve Casino da vakit geçirmek isteyen misafirlerimiz için serbest zaman veriyoruz, serbest zamanın ardından yönümüzü tekrar Sarp sınır kapısına yönlendiriyoruz burada Free Shop da yapacağımız alış verişler sonrasında gümrükten Türkiye tarafına geçiyoruz bizi bekleyen otobüsümüze binerek konaklama için otelimize geçiyoruz,
Not: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum'a üzerinde TC kimlik numarası bulunan Resimli Yeni Kimlik Kartı veya Pasaport ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet, kurum kimlikleri vs.) geçiş yapılamamaktadır. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM'A geçişleri için NOTER’den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur.